Dontt: Københavnerfestivalen AiaSound skruer op for ambitionerne

1. marts 2023

Københavnerfestivalen AiaSound har fra start haft store ambitioner. De vil måle sig med de største i udlandet indenfor deres genre med udgangspunkt i Københavns DNA. Der er aldrig en lige vej til så store ambitioner, hvilket kan give nogle knubs på vejen. Men feedbacken fra sidste års festival har været god, og tusindvis af gæster har givet festivalen topkarakter. Nu gør de klar til 2023, hvor første skridt var en præsentation af det foreløbige program. (Som du kan se på nedenstående billede.)

Vi tog en snak med Frederik Kjærgaard, som er en af AiaSounds stiftere.

Er der noget, du er særligt glad for med det foreløbige program I har sendt ud?

”Med artister fra den øverste hylde i Danmark og en sammensætning af magiske internationale artister på tværs af genre og målgrupper, så er jeg særligt glad for den  helhedsoplevelse, som er præsenteret i programmet.
Personligt har jeg fået fremkaldt nogle meget dybe og nostalgiske følelser ved bookningen af Ne-Yo.
Ud over de fantastiske sange som han har skabt med bl.a. Pitbull, Mario, Rihanna og Beyonce, så bringer Ne-Yo’s klassikere noget helt specielt frem fra min 00’er ungdom som jeg glæder mig ustyrligt til at ”genopleve”.

Hvad lykkedes I bedst med i 2022?

”I 2022 skabte vi for alvor den musikfestival og magiske atmosfære, som vi har drømt om, og som vi oplever, at vores gæster længdes efter ved en musikfestival i hovedstaden.
Vores anstrengelser for at gå skridtet videre i at skabe et univers, der danner rum for forskelligheder og magiske øjeblikke har vi lykkedes med, og det er vi meget stolte af.”

Hvor vil jeres gæster se de største forbedringer i 2023?

”Gæsterne på AiaSound vil hvert år opleve en metropol musikfestival i rivende udvikling, hvor de vil opleve, at vi altid vil stræbe efter at overraske, lege med forventningens glæde og tillægge en knivspids mystik.
På de fundamentale ting oplever vi en stor tilfredshed blandt AiaSound gæsterne, men der vil selvfølgelig altid være områder, hvor vi agter at forbedre os bag kulissen til fordel for gæstens helhedsoplevelse.

Kort sagt, så oplever vi, at vi på meget få år har fået opbygget en helt speciel følelse omkring at tage på AiaSound –  at vi skaber en plads, der indbyder til tryghed, eufori og fællesskab – denne udvikling stopper på ingen måde her.”

Er der mere godt i vente?

”Let’s see..” heh.

Billetsalget til AiaSound 2023 er i fuld gang, og kan købes på Ticketmaster.


Læs artiklen her.